25 augustus t/m 8 september 2019

Wianda Keizer

objecten | installaties

werk van Wianda Keizer
Tweeling III. Wit cement, ijzer, 2 maal 27x9x148cm

Het ruimtelijk werk van Wianda Keizer ontstaat door het rangschikken, ordenen en herhalen van verschillende materialen. Voor haar is de uitdaging om van eenvoudige huis-tuin-en-keuken materialen iets te maken wat boven zichzelf uitstijgt en de naam kunst mag dragen. Met haar werk brengt zij een ode aan de eenvoud en de kracht van de materie.

Het worden schijnbaar rustige en sobere beelden met een sfeer van poëzie, maar dan zonder woorden. Zij zoekt naar vorm en lijn, naar schoonheid – zonder te willen pronken, naar stilte, harmonie en ontroering – zonder sentimentaliteit.

Haar geliefde lijn is de horizon. Maar ook lijnen uit de natuur en architectuur, met hun gelaagdheid en structuur, zijn voor haar mooie ‘voor-beelden’.

Haar installaties maakt zij vaak op de plek zelf. Ze zijn reacties op de ruimte waarin het werk zich bevindt: de kleur, structuur, sfeer, licht of de lijnen op de plek. Het moet iets worden waar de plek als het ware om vraagt….

In de Oude Victor toont zij werk dat past bij de sfeer van de kerk. De vorm van bogen en ramen komen terug in de beelden.De bedoeling is dat er een totaalbeleving ontstaat: de kerk versterkt het werk en het werk versterkt de kerk

Meer op www.wiandakeizer.nl

25 augustus t/m 8 september 2019, op zondagen 13-17 uur.