6 t/m 27 juni 2021

Wanda Janota

assemblages

Als basis voor haar assemblages gebruikt Wanda Janota dikwijls een foto die wat vervreemdend is, uit balans, uitdagend en bijzonder. Daaruit verwijdert ze elementen en voegt er nieuwe materialen aan toe zoals ijzerdraad, touw, draad en kleine voorwerpen. Zo ontstaat een theaterachtig schouwspel.

Over het maakproces zegt Wanda Janota zelf:

Mijn werkstukken slagen gewoonlijk dán het beste, wanneer het bewuste willen en het ‘toeval’ zich harmonieus met elkaar verbinden. Hierbij kom ik keer op keer voor verrassingen te staan en leer ik daarop in te spelen. Het is fijn om te eindigen met een assemblage die je onmogelijk van tevoren had kunnen bedenken. Dat maakt me blij en trots.

Globetrotters in de ban door een pandemie

Deze expositie toont ook globetrotters van Wanda Janota, in verschillende poses en stemmingen, mannen, vrouwen en kinderen, van alle leeftijden. De globe is hun basis; van daaruit beleven zij een wereld bedreigd door een pandemie.

Globetrotters willen ontdekken, verkennen, zich verbazen, zien hoe andere bewoners van de globe leven en werken, hun culturen leren kennen en genieten van de natuur. Ze gaan op zoek naar dat wat ze nog niet kennen. Maar wat gebeurt er met globetrotters als ze in een pandemie verstrikt raken? Geen kant op kunnen? Hoe vinden zij dan hun draai?

elke zondag van 13 tot 17 uur

Meer op wandajanota.nl