11 t/m 26 september

Susan Reijnders en Wietske Hellinga

inktschilderingen en keramiek

De laatste expositie van dit seizoen toont werk dat direct verbonden is met de Oude Victor: de prachtige beuk van meer dan honderd jaar oud die voor de kerk staat inspireerde Susan Reijnders en Wietske Hellinga tot een gezamenlijk project van twee jaar waarvan nu de resultaten te zien zi.

naar de bodem

In eerste instantie gingen de kunstenaars ieder voor zich aan het werk met het centrale thema van de oude beukenboom.

Susan Reijnders schetste de bodem, de wortels, de bast, en ook de rode koolzwam die de nakomelingen van een beuk helpt voeden (meer over de beuk-zwam relatie hier). In de expositie toont zij twee grote inktschilderingen op papier (van 2 bij 3 en 2 bij 4 meter) van de kolossale voet van de beuk van de Oude Victor.

Wietske Hellinga maakte, geïnspireerd door het bladerdek, een aantal Hemelse Vazen, en kwam pas na verloop van tijd uit bij de bodem.

gezamenlijk werk

Enkele keren werkten beide kunstenaars in één atelier aan gezamenlijke werkstukken. In het deelproject Spiegelingen heeft Wietske porseleinen reliëfs gemaakt die door Susan vervolgens zijn beschilderd (hier is daar meer over te lezen).

Ter afsluiting van twee productieve jaren hebben Susan en Wietske bij wijze van knipoog een beeldverhaal samengesteld dat is geïnspireerd door het fraaie Beukservies van Wietske.

De expositie toont een selectie uit de rijke productie die twee jaar studie van De Beuk heeft opgeleverd.

Beech Party

Op  26 september om 13.30 uur is er een finissage: ‘The Beech Party’. Rick Vercauteren (kunsthistoricus en publicist) zal dan spreken over het werk van beide kunstenaars en presenteert een door hem geschreven brochure over het werk van Susan Reijnders.

open van 11 t/m 26 september op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur

meer op www.susanreijnders.com
en www.adantium-keramiek.com

Hemelse Vaas, steengoed ingelegd met porselein, 66cm
Susan Reijnders (r) en Wietske Hellinga met beukservies