zondag 19 juni

Literatuur in de Oude of St. Victor

Op zondagmiddag 19 juni, tijdens de tentoonstelling van Jan Tregot en Nico Huijbregts, lezen schrijvers Linda Vogelesang, Willem Claassen en Nico Huijbregts voor uit hun werk.

Over de schrijvers:

Linda Vogelesang (1974) schrijft poëzie en proza, voor kinderen en (ook voor) volwassenen. 
Haar bundel Gewoon een droom verscheen enkele jaren geleden bij Querido. Ze is een van de vaste dichters van het tijdschrift Dichter en werkt op dit moment aan een kinderboek. 
www.lindavogelesang.nl

Willem Claassen (1982) schrijft proza en non-fictie. Hij publiceerde de roman Park en de verhalenbundels De koe die de Waal over zwom en Beungening. Zijn nieuwste boek Contouren, een collectie van columns en zeer korte verhalen, is vanaf juni verkrijgbaar. Columns van zijn hand verschijnen in De Gelderlander. 
www.willemclaassen.com 

Nico Huijbregts (1961) is schrijver, musicus en beeldend kunstenaar. Regelmatig komen die drie disciplines samen in de dingen die hij maakt. Als schrijver publiceerde hij over beeldende kunst in het omvangrijke 99+1 – Vrije kunst in Nijmegen (2018), een verzameling beschouwingen over kunstwerken, waaruit de gelijknamige tentoonstelling in het Valkhof Museum in Nijmegen voortvloeide. In 2021 verscheen van zijn hand de door hemzelf geïllustreerde verhalenbundel Chirosynopsis.

14.30-15.30 uur

Oude of St. Victorkerk
Kruisstraat 7, 6634 AG Batenburg

Toegang vrij, bijdrage na afloop welkom