exposities 2022

4 t/m 18 september 2022

Yola de Lusenet

tekeningen en fotografie
Yola de Lusenet verkent structuren en vormen uit de natuur. Zij fotografeert verdorde bladeren die zo uitgelicht een tweede leven krijgen. In haar tekeningen gaan de organische vormen, die dikwijls deels door toeval ontstaan, op een een bijna abstracte compositiesvan krijt, aquarel, houtskool en inkt.
7 t/m 21 augustus 2022

Paul Legeland

schilderijen en grafiek
Paul Legeland schildert portretten en stillevens. In levendige verfstreken zet hij neer wat hem om de een of ander reden beweegt, of het nu een gezicht is, groente, of een eenvoudig object. Geconfronteerd met een dwingende aanwezigheid op het doek worden toeschouwers aangezet te overwegen wat ze zien – werk, werkelijkheid, verf of verbeelding.
3 t/m 24 juli 2022

Mariëlle van den Bergh en Mels Dees

wandtapijten, keramiek, multimedia
Mariëlle van den Bergh combineert in de Oude Victor keramiek met grote geweven tapijten en met werk van papier. Mels Dees gebruikt digitale technieken voor zijn beelden, en daarbij combinaties met ruimtelijke elementen. Met deze expositie keert hij terug naar het Batenburg waar hij als student een tijdje woonde.
5 t/m 26 juni 2022

Nico Huijbregts en Jan Tregot

schilderijen en objecten
De gestileerde en symbolische objecten van Jan Tregot en de abstracte schilderijen van Nico Huijbregts, vullen elkaar wonderwel aan tot een spannende coherente compositie.
8 t/m 29 mei 2022

Henny Schakenraad

Henny Schakenraad is gefascineerd door de kom, een op het oog eenvoudig gebruiksartikel met een ontwikkeling van tienduizend jaar. De vele betekenissen die deze oervorm in zich bergt verkent zij in haar grafisch en ruimtelijk werk.