3 t/m 17 september 2017

Ellen Grote Beverborg, Suiling Yan

schilderijen

Ellen Grote Beverborg schildert landschappen gevuld met planten, bloemen en dieren. Transparante lagen combineert zij met dikke pasteuze verf, om een evenwicht te bereiken tussen transparantie en ondoordringbaarheid.

In haar schilderijen verwerkt Ellen Grote Beverborg de ruimtelijkheid en het monumentale van het landschap naast concrete details om op in te zoomen.

Recent zijn gelaagde transparante, vooral witte, schilderijen, die een ijle etherische tussenwereld oproepen, contrasterend met de meer kleurrijke aardse zinnelijke landschappen. De tussenwereld verwijst naar de onzichtbare werkelijkheid achter de zichtbare werkelijkheid, een wereld die vooral gevoelsmatig ervaren kan worden.

Meer op ellengrotebeverborg.blogspot.nl

Objecten uit de natuur zijn modellen van de schilderijen van Suiling Yan.

Zij heeft een voorliefde voor dingen die aangetast en gevormd zijn door de tijd, zoals een steen of een aangespoelde schelp, maar ook vergankelijke dingen als bloemen, fruit en groenten, dingen die ze toevallig tegenkomt, thuis of op reis.

Voor haar is ieder object uniek en vertelt zijn eigen verhalen met vormen, kleuren en lijnen. Door aandachtig waarnemen en schilderen probeert zij de sporen van de natuur te traceren en de wereld van deze objecten te leren kennen.

Tijdens de expositie zijn recente schilderijen van gevonden schelpen en stenen zien.

Meer op www.yansuiling.com