14 t/m 21 juli 2019

Cor Knops

schilderkunstige architectonische composities

2- en 3 dimensionaal werk

Cor Knops (schilder-tekenaar-beeldhouwer-fotograaf ) toont schilderijen en sculpturen met abstract-geometrische voorstellingen. Hij is gefascineerd door de gebouwde omgeving, industrieterreinen en bouwputten, en de vormen die je daar kunt waarnemen. Die zijn uitgangspunt voor zijn werk.
Doordat hij de onderwerpen in zijn werk sterk vereenvoudigt, raakt het onderwerp op de achtergrond. Als vanzelf verleg je als toeschouwer je aandacht naar de wijze waarop de werken zijn samengesteld: de compositie van de vormen, de structuur, gelaagdheid, en kleur van de verf.

Uiteindelijk staat daardoor het werk zelf centraal, in plaats van de werkelijkheid van waaruit het schilderij is ontstaan.
Onder de 3-dimensionale werken in deze expositie zijn kleine intieme werken, niet groter dan de schijven van een sjoelbak! Zelfs aan het ruimtelijke werk is duidelijk te zien dat verf, kleur en niet-kleur belangrijk zijn voor de schilder Knops.
Cor Knops is opgeleid aan Sint Lucas Boxtel, Academie Industriële Vormgeving Eindhoven en de Jan van Eijckacademie te Maastricht.

Meer op www.corknops.nl